Mijn doel als diëtiste & voedingsdeskundige | Eat & Joy Elke

Hey! Ik ben Elke, een 29-jarige enthousiaste diëtiste

In 2016 heb ik een professionele bachelor in de Voedings- en Dieetkunde aan UC Leuven behaald, voorheen Katholieke Hogeschool Leuven. Enkel wanneer je dit diploma hebt mag je jezelf een voedingsdeskundige & diëtiste noemen en word je erkend door het RIZIV. Hierdoor ben ik gebonden aan het beroepsgeheim. Hier hecht ik énorm veel belang aan.

Mijn doel als diëtiste & voedingsdeskundige

Wanneer ik mijn studiekeuze maakte voelde ik me steeds aangetrokken tot ‘mens’ richtingen. Voedings- en dieetkunde sprong er als enige uit omdat dit een combi is van voeding (ik eet echt graag!), mensen helpen, psychologie en wetenschappen. Door wetenschappen was ik altijd al gefascineerd, als kind las ik graag National Geographic boekjes (nu nog haha).

Nu wil ik met Eat & Joy mensen helpen om (opnieuw) een goede relatie te krijgen met eten, om zorgeloos te kunnen genieten op restaurant, een bbq, feestje, … Niet via de klassieke, limiterende & belerende aanpak die ik aangeleerd heb tijdens mijn opleiding. Een aanpak die ik zelf tot een paar jaar geleden ook toepaste, maar waar ik zelf  niet gelukkig van werd en mijn cliënten ook niet. Ik heb het dus over een andere boeg gegooid: geen regels meer. Jij bent de baas van jouw leven, ik ben jouw supporter & klankbord. 

Mijn missie is geslaagd wanneer jij zelfstandig een gezonde en evenwichtige levensstijl kan aanhouden. Ik streef ernaar dat je zonder schuldgevoel geniet van al wat jij lekker vindt. We doen dit zonder rode stylo, verboden voedingsmiddelen of calorieën tellen.