Mag ik nog 'ongezonde' dingen eten wanneer ik op 'dieet' ga?

Eerst en vooral: ik hou niet van het woord 'dieet'. Een dieet is iets wat je volgt om medische redenen (bv. nierinsufficiëntie) en bevat vaak verboden voedingsmiddelen.
Om te antwoorden op de vraag: absoluut, alles kan binnen een evenwichtig eetpatroon. Niets is verboden. Er is geen één voedingsmiddel dat wonderen verricht voor jouw gezondheid, net als er geen enkel voedingsmiddel 'slecht' is.

Wat is het verschil tussen een traject en losse consultaties? 

Wanneer je kiest voor een traject heb je recht op extra begeleiding buiten de consultaties: via Whatsapp & via mail. Daarenboven kom je zo vaak op consultatie in de praktijk als je wil. Je gaat een verbintenis aan met jezelf waarbij je belooft om ervoor te gaan. Gewoontes die jarenlang ingebakken zijn kun je immers niet op 1 2 3 wijzigen.
Bij losse consultaties heb je enkel contact met mij tijdens de consultatie in de praktijk. Heeft jouw motivatie eens een dipje dan is de kans groter dat je opgeeft.

Hoeveel consultaties heb ik nodig?

Dit bepaal je volledig zelf. De ene persoon heeft baat bij een langere coaching/opvolging, de andere is reeds geholpen met wat informatie en tips. Wanneer je jouw levensstijl drastisch verandert of wanneer je veel gewicht verliest, raad ik aan om na het bereiken van jouw doel nog een tijdje langs te komen. Om de 3 maanden, om de 6 maanden,... als stok achter de deur.

Hoeveel tijd zit er tussen de consultaties?

Ook dit hangt van jou af. Tussen het intakegesprek en het adviesgesprek zitten steeds één à twee weken. Nadien bepaal je zelf wat voor jou het beste werkt. Tweewekelijks, maandelijks, of uiteindelijk zelfs halfjaarlijks.

Wat als ik mijn afspraak wil annuleren of verplaatsen?

Gelieve afspraken minstens 48 uur op voorhand te annuleren, zo kan iemand anders jouw plaats nog innemen. Indien je jouw afspraak te laat annuleert wordt deze voor 50% aangerekend. Indien je zonder verwittiging niet aanwezig bent wordt de consultatie voor 100% aangerekend.

Moet ik op verwijzing komen of kan ik me vrij aanmelden? 

Beide opties zijn mogelijk. Het is sowieso handig wanneer je huisarts een verwijsbrief en eventuele bloedwaarden meegeeft, maar het hoeft niet.  

Worden de consultaties terugbetaald?

Ja, de meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling. Het bedrag verschilt van mutualiteit tot mutualiteit.

Vragen? Contacteer me via mail of Whatsapp!