Over mezelf Opleiding & bijscholing

Mijn doel als diëtiste & voedingsdeskundige

Ik hou ervan om mens (en dier) te helpen. Mijn missie is geslaagd wanneer ik jou zelfstandig een gezonde en evenwichtige levensstijl kan laten aanhouden waarbij je nog steeds kan genieten. Een levensstijl dat je met gemak kan volhouden en waarbij al hetgeen je verlekkerd op bent aan bod komt.

Het woord 'dieet' gebruik ik bewust niet, een dieet is enkel van toepassing bij medische aandoeningen zoals diabetes, verhoogde cholesterol,...

Ik wil dus samen met jou op zoek gaan naar jouw beste evenwicht, zonder rode stylo of verboden voedingsmiddelen.

Wetenschap staat niet stil, daarom is het als diëtist belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

In 2016 heb ik de professionele bachelor Voedings- en Dieetkunde behaald aan de UC Leuven (voorheen Katholieke Hogeschool Leuven). Enkel wanneer je dit diploma hebt mag je jezelf een voedingsdeskundige & diëtiste noemen en word je erkend door het RIZIV. Dit betekent ook dat ik gebonden ben aan het beroepsgeheim: het feit dat je bij mij op consultatie komt & alles wat je mij vertelt tijdens een consultatie blijft onder ons.

Waarom koos ik voor deze opleiding? Sinds ik klein was heb ik interesse in voeding, smaken, en wetenschap. Tegen het einde van mijn middelbare schooltijd besefte ik dat ik telkens weer naar opleidingen keek waarbij het steeds op hetzelfde neerkomt: mensen helpen. De keuze was dus snel gemaakt.